RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Екс-президент Болгарії звинуватив РФ у втручанні у внутрішні справи його країни

Колишній президент Болгарії Росен Плевнелієв заявив, що Росія втручається у внутрішні справи його держави.

Про це він повідомив в ефірі болгарського телеканалу BTV, передає "Грани.ру".

Як говорить Плевнелієв, РФ і особисто її президент Володимир Путін намагаються всіма засобами дестабілізувати і розколоти Євросоюз.

"Є болгарські політичні партії, що фінансуються з Туреччини, і є багато, які фінансуються Росією", - зазначив колишній президент Болгарії.

За його словами, він, будучи президентом, неодноразово отримував доповіді про те, що політики Болгарії укладали угоди і працювали в тісній співпраці з російськими неурядовими організаціями та юридичними компаніями, які фінансуються Росією.

Плевнелієв нагадав, що закони Болгарії забороняють політичним організаціям отримувати фінансування з-за кордону. Він закликав нового президента Болгарії уважніше придивитися до даної проблеми і підходити до подібних випадків "з єдиною міркою".

В контексті можливого візиту Путіна до Болгарії в 2018 році Плевнелієв сказав, що зараз кожне відвідування президентом РФ тієї чи іншої країни вельми проблематично. Він нагадав, що візит Путіна в Угорщину викликав різко негативну реакцію в європейських інститутах.

Як повідомляв "Апостроф", в січні Плевнелієв застеріг свого наступника Румена Радєва від визнання окупованого Криму територією РФ.