RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Керівники ЄС підписали декларацію про майбутнє союзу: опубліковано фото

Лідери держав Євросоюзу підписали Римську декларацію, в якій визначили основні напрямки роботи на наступне десятиріччя, серед яких – розвиток економіки, безпека і лідерство на світовій арені.

Про це йдеться на сайті Європейської ради, передає "Європейська правда".

У документі, який підписали лідери 27 держав ЄС (без Великобританії), а також голови Європарламенту, Єврокомісії та Європейської ради, вказані чотири основні пункти, яким буде приділятися увага найближчим часом.

1. Безпечна і надійна Європа. Наголошується, що всі громадяни ЄС мають почувати себе у безпеці і вільно пересуватися, а також вказується на необхідність проведення ефективної, відповідальної та стійкої міграційної політики.

2. Процвітаюча і стійка Європа. У цьому пункті йдеться про необхідність створення умов для зростання робочих місць, сильного єдиного ринку і зміцнення єдиної валюти.

3. Соціальна Європа. Тут звертається увага на економічне зростання, яка повинна сприяти соціальному прогресу. Також йдеться про необхідність боротьби з безробіттям, дискримінацією, соціальною ізоляцією і бідністю.

4. Сильна Європа на світовій арені. У цьому пункті зазначається готовність ЄС взяти на себе більше відповідальності у міжнародних справах.

Фото підписаного документа опублікував посол Польщі в Італії Томаш Орловскі.

Як повідомляв "Апостроф", голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в контексті Brexit заявив, що більше жодна країна не вийде з ЄС.