RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Президент Литви заявила про ядерну загрозу з боку РФ

Політика Росії становить загрозу для балтійського регіону і для всієї Європи у цілому. Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте у інтерв'ю Foreign Policy.

"Росія є загрозою не тільки для Литви, а й для всього регіону і всієї Європи. Ми бачимо, як Росія поводиться у Калінінграді, у російському анклаві біля наших кордонів. Там вони розгорнули ракетні комплекси, які можуть нести ядерний заряд, вони можуть досягти європейських столиць", - сказала вона.

Грібаускайте підкреслила необхідність присутності на постійній основі американських військ в Балтійському регіоні, а також розміщення комплексів протиповітряної оборони. Вона також зазначила, що в даний час американські військові знаходяться в Німеччині і в Західній Європі, але "найбільша загроза" концентрується у країнах Східної Європи.

Президент Литви заявила про свою довіру американській владі незалежно від того, яка адміністрація знаходиться в Білому домі. "США не мають залишати міжнародну арену. Якщо США замкнуться у межах свого континенту, то з'явиться занадто великий простір, який могла б зайняти Росія", - додала Грібаускайте.

Вона підкреслила, що не бачить підстав для скасування антиросійських санкцій, оскільки вони є відповіддю світової спільноти на приєднання Криму.

Нагадаємо, у Литві розгорається скандал навколо зв'язків депутата парламенту Міндовга Бастіса з РФ.