RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Президент ПАРЄ заговорив про повернення РФ до складу асамблеї: в Україні різко відповіли

Віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи, народний депутат України Георгій Логвинський різко засудив заяву глави ПАРЄ Педро Аграмунт про можливість повернення у асамблею делегації Російської Федерації.

Йдеться про слова голови ПАРЄ, які він сказав на зустрічі зі спікером Держдуми РФ В'ячеславом Володіним на полях заходів Парламентської асамблеї Організації договору про колективну безпеку. "Я дуже сподіваюся і думаю, що, коли мій головуючий термін закінчиться (2018 рік - ред.), Росія вже буде у асамблеї", - заявив Аграмунт.

На думку Логвинського, для повернення російської делегації немає ніяких юридичних і політичних підстав.

Він нагадав, що РФ так і не виконала жодної з вимог ПАРЄ по Україні: резолюцію №1990 (2014 р.), спрямовану на забезпечення прав меншин в Криму; резолюцію №2034 (2015 р.) з вимогою скасувати закриття кримськотатарського телеканалу ATR; резолюцію з вимогою утриматися від переслідування і тиску на кримськотатарські установи та організації; резолюції №2063 (2015 р.) із зобов'язанням повністю виконати Мінські угоди і негайно скасувати незаконну анексію Криму.

"У резолюціях ПАРЄ немає положень, які були б виконані державою - окупантом. Про який діалог або ж послабленні санкцій може йти мова ??? І це питання давно вже перестали бути суто "українськими". Виконання зобов'язань і резолюцій ПАРЄ важливо для всіх, особливо для самої Асамблеї і міжнародного порядку!" - підсумував Логвинський.

Нагадаємо, 23 січня переобраний президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт підтримав скасування обмежень проти російської делегації в ПАРЄ.