RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

На Банковій задумалися про скасування 9 травня і заборону "Безсмертного полку"

Політтехнолог Тарас Березовець, який співпрацює з Адміністрацією президента України Петра Порошенка, вважає, що в Україні необхідно скасувати державне свято 9 травня і заборонити акцію "Безсмертний полк".

Про це Березовець пише на своїй сторінці в Facebook.

"За підсумками подій 8-9 травня в Україні вже можна зробити кілька важливих висновків. Росія змінює характер застосування гібридних операцій. Як і заявляв у промові начальник Генштабу МО РФ Валерій Герасимов, основний упор в сучасних умовах гібридних операцій переноситься на невійськові інструменти впливу на супротивника. Не секрет, що якби Російська Федерація поставила б на меті дестабілізувати ситуацію в Україні шляхом організації масових терактів на нашій території, у неї для цього є всі можливості", — зазначає політтехнолог.

"Проте зараз як пріоритетний сценарій російська сторона обрала шлях політичної дестабілізації з одночасним проведенням деструктивних операцій інформаційного характеру. Тому заява Андрія Парубiя про те, що на організацію, освітлення і прикриття подій 8-9 травня в Україні російськими спецслужбами були витрачені серйозні ресурси, повністю відповідає дійсності", — підтверджує Березовець.

"Російська сторона з різним ступенем ефективності здійснила необхідні заходи одразу в кількох великих українських містах (Київ, Одеса, Харків, Слов'янськ), метою яких була перевірка адекватності дій української сторони, із залученням релігійних і політичних організацій (комуністи, Оппоблок). Паралельно через свої канали впливу в інформаційному середовищі були успішно відпрацьовані заходи пропагандистського прикриття (телемарафон на Інтері, запис виступу Петра Симоненка на ТК "Гамма" із звинуваченнями на адресу "київської хунти" тощо). Усі ці факти однозначно свідчать про те, що події 8-9 травня ретельно готувалися, а самі вони були проведені в тестовому режимі для вивчення досвіду реагування української сторони", — повідомляє політтехнолог.

"У цілому російська сторона повинна бути задоволена проведеними заходами, бо, враховуючи обмежений характер залучення учасників, вдалося досягти необхідного медіа-ефекту. Головним уроком для української сторони має стати таке:

  • скасування святкування в якості державних свят 1 та 9 травня;
  • введення в законодавство адміністративну відповідальність за публічну демонстрацію т.з. "георгіївської стрічки";
  • законодавча заборона на проведення на території України заходів у рамках акції "Безсмертний полк";
  • більш жорстке регулювання діяльності медіа у висвітленні подій Другої світової війни. Офіційна відмова від терміну "Велика Вітчизняна війна", — зазначає Березовець.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилася інфографіка, на якій показано, скільки в різних країнах заплатять ветеранам війни до 9 травня 2016 року і де Україна опинилася на останній сходинці.