RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Свято амнезії: російський сатирик висловився про 9 травня

Відомий російський сатирик і публіцист Віктор Шендерович заявив, що День Перемоги в РФ приватизували путінські чиновники.

Відео з заявою Шендеровича опубліковано на каналі російського журналіста Олександра Сотника в YouTube.

"На думку письменника Віктора Шендеровича, 9 травня — свято, до якої населення ставиться щиро, але "стався рейдерське захоплення людської ідеї". Цей день приватизували путінські чиновники", — наголошується в коментарі до відео.

"Кілька років тому чудовий психолог Людмила Петрановська написала статтю про те, що відбувається з Днем Перемоги, що відбувається з нами. Ось ці відсічення — дуже важливі відсічення, не так багато днів, які об'єднували нас і продовжують об'єднувати. 9 травня — одна з найголовніших таких відсічок. Петрановська написала чудові слова про те, що нинішню молодь навчили "юзати" перемогу. Пам'ятати, нічого не пам'ятаючи. Пишатися, неточно представляючи ніж. Це свято амнезії, звичайно, багато в чому", — каже російський сатирик.

"Усе абсолютно щире перетворюється в лайно. Навіть акцію "Безсмертний полк" вони примудрилися перетворити у номенклатурний захід", — зазначає Шендерович.

Нагадаємо, раніше Віктор Шендерович демонстрував рівень ідіотизму в РФ перед 9 Травня, коментуючи появу популярного співака Філіпа Кіркорова в досить незвичайному одязі.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні запропонували скасувати державне свято 9 травня і заборонити акцію "Безсмертний полк".