RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

У Росії оскандалилися з виробництвом морозива "Обамка": опубліковано фото

Фабрика "Славіца" з російських Набережних Човнів випускала морозиво "Обамка" і припинила це робити після звинувачень у расизмі і антиамериканізмі.

Про це повідомляє портал Chelny-biz.

У компанії заявили, що партія цього морозива була пробною і продовжувати його випуск не планують. Кореспондент агентства "Татар-інформ" також підтвердив, що в обійдених їм фірмових магазинах фабрики такого морозива в продажу немає.

Про плани запустити виробництво морозива "Обамка" у квітні повідомляв фінансовий директор фабрики Анатолій Рагимханов, писало видання "Коммерсантъ". Він опублікував у соцмережі фотографію упаковки, на якій зображений темношкірий кучерявий хлопчик з сережкою у вусі та ескімо в руці.

На самій фабриці заявили, що ідея з африканським хлопчиком була навіяна радянським художнім фільмом 1967 року "Максимко". "Вибрані назви морозива повинні бути такими, що запам'ятовуються. У людей з гарною уявою можуть виникнути різні асоціації, але це продукт для дітей, які далекі від політики", — наводить заяву фабрики "Татар-інформ".

На випуск морозива відреагували ряд зарубіжних ЗМІ. Так, британська газета The Times назвала ідею про випуск такого морозива "прикладом повсякденного расизму" в Росії. Неназваний американський чиновник у розмові з агентством Reuters сказав, що "ідея випускати продукт під такою назвою є частиною тривожної тенденції". Він висловив жаль про те, що ідея антиамериканізму так популярна в російському суспільстві.

Як повідомляв "Апостроф", в меню одного з закладів ісландського Рейк'явіка з'явилося морозиво зі смаком "панамського офшору", назване на честь скандалу, викликаного публікацією результатів розслідування про секретних рахунках представників світової еліти, в тому числі і про офшорах прем'єр-міністра Ісландії Сигмундура Гюннлейгссона.

У російському селищі Новолiтовск звалився міст, на якому місцеві жителі незадовго до цього залишили образливий напис на адресу президента США Барака Обами.