RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 квітня

Всі новини

​Інцидент з дитиною з "Безсмертного полку" в Києві: у Путіна біснуються

Російський пропагандистський ЗМІ "Комсомолькая правда" продовжує писати про інцидент з 10-річною дівчинкою, з якою в Києві під час акції "Безсмертного полку" нібито зірвали георгієвську стрічку.

Черговий матеріал, присвячений інциденту, написав в "Комсомолці" російський пропагандист Олександр Коц.

"Напевно, дід цього відморозка був би задоволений своїм онуком. Якби не канув безславно в історію разом з Третім Рейхом. 9 травня цей молодий гітлер напав на жінку з дитиною, зірвавши георгіївську стрічку. Посміхаючись, він перед камерами запальничкою підпалив її. І з почуттям виконаного обов'язку пішов, продемонструвавши всім фашистську символіку на футболці під джемпером. Прапор Перемоги в Україні заборонили у зв'язку з декомунізацією. Свастика під неї не підпадає. Українським журналістам він представився "патріотом Незалежної", чий дід "воював з росіянами" у складі дивізії СС "Галичина". А тепер він у зоні АТО на Донбасі продовжує "славну" справу свого предка", — пише путінський пропагандист.

"КП" вдалося встановити особу цього "діяча". Це член радикальної націоналістичної організації "Білий молот" Віталій Регор. У Києві він затримувався у справі про побиття громадян Ірану і Азербайджану. А його соратники, у тому числі відома націоналістка Віка Заверуха, проходять у справі про розстріл міліціонерів у Києві. Народився Регор 18 вересня 1990 року в Боярці Київської області. Закінчив школу №5. Вступив в Національний авіаційний факультет, закінчивши його заочно на факультеті аеропортів, кафедра промислового та цивільного будівництва. Показово, що у соцмережі Вконтакте він називає себе ім'ям німецького генерал-фельдмаршала Ервіна Роммеля. Контент на сторінці — відповідний. Роммель, нагадаємо, погано закінчив ще до закінчення Другої Світової. Він був заарештований за підозрою в замаху на фюрера і, відмовившись від Народного трибуналу, прийняв ціаністий калій", — зазначає Коц.

Як повідомляв "Апостроф", російський пропагандистський таблоїд "Комсомольська правда" 11 травня опублікував відео з 10-річною дівчинкою, з якої нібито під час акції "Безсмертного полку" у Києві зірвали георгієвську стрічку.