RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Скандал з журналістами у ДНР: росЗМI розповіли, чим це їм загрожує

Російське ЗМІ розповіло, чим загрожує журналістам РФ, які отримували акредитацію в так званих ДНР і ЛНР, публікація на сайті "Миротворець" їх даних.

Про це пише Gazeta.ru.

"Злив" бази "міністерства інформації" ДНР особливо загрожує російським журналістам, яким часто відмовляють в акредитації в зоні АТО в Україні, і вони потрапляють до Луганську і Донецьку через прикордонні переходи Ростовської області", — йдеться у публікації.

"Віднедавна в Україні окрема стаття КК передбачає термін до 5 років за незаконний перехід кордону з "окупованими територіями". Завдяки "Миротворцю" тепер цих "злочинців" українська СБУ знає поіменно", — зазначили в російському ЗМІ.

Нагадаємо, після публікації сайтом "Миротворець" персональних даних журналістів, які були "акредитовані" так званими ЛНР і ДНР, під загрозу потрапили також українські та іноземні співробітники ЗМІ.

Як повідомляв "Апостроф", український військовий журналіст Роман Бочкала, коментуючи скандал із публікацією на сайті "Миротворець" даних журналістів, акредитованих у так званих ДНР і ЛНР, розповів про те, як його колись побили бойовики у Слов'янську Донецької області, коли місто був окуповано.