RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Відомий російський письменник назвав Росію вічним "совком"

Відомий російський письменник Віктор Єрофєєв заявив, що Радянський Союз був у Росії завжди.

Про це він написав у своїй колонці для DW.

Єрофєєв підкреслив, що СРСР після розпаду продовжував жити в головах більшості росіян.

"Він стукав у мозку Єльцина, коли той відмовився від декомунізації країни і від послуг молодих реформаторів. Він відроджувався в чеченській війні. Радянський Союз повільно йшов на поправку. Спасибі російському народу! Зрештою, не влада, а найперш народ його виходив і відгодував. і ось сьогодні Радянський Союз цвіте і пахне. Відновлюються по країні пам'ятники Сталіну, закінчується легковажне вільнодумство. Радянський Союз брязкає зброєю, всіх лякає, хоче укрупнитися за рахунок сусідів, повернути втрачене. Дещо вже вдалося. Наприклад, Крим. Радянський Союз набирає сили під оплески народу. Настає нова пора соціалістичного реалізму", - зазначив письменник.

"Але якщо Радянський Союз живий, то коли він народився? Багато хто думає: разом з радянською владою. Смішне міркування! Радянський Союз був у Росії завжди. За Івана Грозного і за Петра Першого, і за всіх інших царів. Він мріяв розлягтися на два континенти, поперек географії, і розлігся. Він всіх переміг, бо кидав в топку перемоги своїх же людей, і ті згорали з більшою охотою, ніж інші народи. Ось їжа, якою живиться Радянський Союз. Швидше за все, він народився від нерівного шлюбу татаро-монгольських завойовників і російської душі, яка жила на лісистих берегах російських річок. Російська душа запліднилася. Народився маленький богатир. Мати подивилася на нього і думає: як би його назвати? і назвала Радянським Союзом. Красиве ім'я! Тепер його знають всі", - уклав Єрофєєв.

Як повідомляв "Апостроф", російський опозиціонер Леонід Волков звернув увагу на схожість періоду правління президента РФ Володимира Путіна з часом правління колишнього генерального секретаря КПРС Леоніда Брежнєва.