RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На Донбасі масове звільнення російських військових: розвідка назвала імена бійців

Серед російських військовослужбовців, які перебувають на окупованому Донбасі для підтримки бойовиків самопроголошених ДНР і ЛНР, відбувається масове звільнення.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Так, 12 травня рапорти на звільнення з військової служби подав увесь особовий склад 5 мотострілецької роти на чолі з командиром роти 2 мотострілкового батальйону 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 армійського корпусу (АК).

13 травня при спробі командира полку полковника ЗС РФ Д. Бондарєва завадити звільненню та погрозах оформити звільнення "за дискредитацією" його було побито підлеглими. Для з’ясування причин масового звільнення військовослужбовців та виправлення ситуації до полку приїхав заступник командира корпусу по роботі з особовим складом.

"11-13 травня цього року відмовилися від несення бойового чергування і написали рапорти на звільнення з військової служби п'ять військовослужбовців 3 мотострілецького батальйону (Шестаков Андрій Олександрович, Тимофєєв Максим Андрійович, Кіл Денис Володимирович, Іванов Віталій Юрійович, Делейчук Максим Анатолійович), два – мінометної батареї (Гришнов Віктор Олексійович, Донів Андрій Олександрович) і чотири – вогнеметної роти 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК", - передає розвідка.

Також наголошується, що обурення російських військовослужбовців 7 омсбр були спричинені черговими грошовими поборами "на закупівлю фарби для оновлення камуфляжу бойових машин" та подарунком для командувача корпусом генерал-майора Є. Нікіфорова у зв'язку із закінченням терміну його перебування на Донбасі та поверненням до Росії.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо, як російські військові на окупованому Донбасі намагалися вчинити самосуд над своїм офіцером через неякісні патрони.