RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

ЗМІ розповіли про військову підготовку дітей з Білорусі бойовиками з Донбасу

Школярів з Білорусі возять в Росію у військово-патріотичний-табір, де інструкторами виступають російські бойовики, що воювали на Донбасі.

Про це пише білоруське видання "Наша Ніва", опублікувавши також фото з табору.

Серед інструкторів, які проводили заняття з білоруськими школярами, зокрема, був помічений командир так званої диверсійної групи "Русич", яка воювала за самопроголошену ДНР.

"Ось фото з "Великодніх військово-патріотичних молодіжних зборів", які пройшли під Москвою з 6 по 9 травня. Перед групою підлітків у смугастій сорочці стоїть Мільчаков. Як пишуть організатори, збори присвячувалися "початку Другої Світової війни і 100-річчю Брусиловського прориву". Організували ці збори Диверсійна група "Русич" з "ДНР", корпорація бойовиків "ДНР" E. N. O. T та "Некомерційне партнерство з відродження козацтва". Всі інструктори зборів належали або до Єнотів, або до "Русича"... Їх вчать ножовому, тактичному, рукопашному бою, стрільбі з різних видів зброї", - пише видання.

"Ось загальне фото. Зліва червоним позначені бойовики "Русича", в блакитному береті сам Мільчаков. А по центру — малолітні члени "військово-патріотичних" клубів при церквах Вітебської єпархії разом зі своїми керівниками", - йдеться в матеріалі.

Видання зазначає, що мова йде про Толочинское "Православне військово-патріотичне братство імені святих благовірних князів Бориса і Гліба приходу храму Воздвиження в храм Пресвятої Богородиці"", "Козачий" клуб "Ворота Поозер'я" при палаці творчості дітей та молоді у Вітебську, Друцький "Православний військово-патріотичний клуб імені Архангела Михаїла", а також військово-патріотичний клуб "Школа виживання" при вітебській організації афганців "Братство".

"Всіма вищеназваними "військово-патріотичними" клубами управляє одна сімейна пара Гаврилиных — Тетяна і Михайло. У Друцком клубі при парафії храму Різдва святої Богородиці Тетяна Гавриліна — "отаман". В афганському "Братерстві" — "член ради по роботі з молоддю". У російському "партнерстві за відродження козацтва" — "сотник". Михайло ж всюди виконує функції заступника у дружини. Трудність "патріотичного" виховання молоді з ними ділять ієрей Толочинского благочиння Олег Плаксицкий і старший науковий співробітник інституту соціології РАН, козак Олександр Шевченко", - пише видання.

зліва Тетяна Гавриліна, за спиною дівчини чоловік Тетяни, а праворуч Шевченка

Спиною до камери, з шевроном "Русича", стоїть російський неонацист Ян Петровський з позивним "Славян"

Ось він на тих же зборах зі своїм командиром Мильчаковым

Як повідомляв "Апостроф", раніше активісти розповіли про те, як в Білорусі різні проросссийские козачі і "військово-патріотичні клуби проводять військову підготовку молоді з пропагандою ідей так званого "російського світу".