RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Росіяни масово розчарувалися в Криму

Крим стрімко втрачає популярність серед російських туристів, які віддають перевагу відпочинку за кордоном або в Сочі.

Про це повідомляє російське видання "Комерсант".

Видання зазначає, що попит на відпочинок в Криму і відповідно на перельоти в Сімферополь став різко зростати навесні 2014 року, після анексії Росією Криму. Влітку 2015 року Крим опинився на піку популярності. Але в цьому році спостерігається різкий спад.

За даними російської компанії "Зв'язковий-Тревел", попит на авіаквитки в Сімферополь скоротився більш ніж на 25%. Якщо в 2015 році на цей напрямок припадала половина бронювань, то зараз — не більше 35%.

"Ми прогнозували цей ефект за підсумками минулорічного літнього сезону: інфраструктура півострова поки не дає такої ж якості сервісу, як звичні для росіян Туреччина і Єгипет, і багато мандрівників, побувавши в Криму, вирішили, що поки не готові вибирати його для регулярного відпочинку",— пояснює комерційний директор компанії Андрій Осинцев.

Великі надії на зростання туристичного попиту на Крим в 2016 році пов'язували з встановленим Росією в кінці 2015 року мораторієм для туроператорів на продаж путівок до Туреччини і закриттям прямих перельотів в Єгипет.

Але, за оцінками гендиректора туроператора "Дельфін" Сергія Ромашкіна, переорієнтуватися на російські курорти готові не більше 20% туристів, причому в цьому випадку йдеться в основному про Сочі, де "пропонується такий же рівень сервісу". Виграє Сочі не тільки в напрямку організованого туризму, але й в очах самостійних мандрівників: за оцінками туроператорів, попит тут збільшився на 40%, досягнувши 20% у загальній структурі продажів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вже лунали прогнози, що сезон у Криму в 2016 році буде провальним.