RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Україні напророкували економічну перемогу над Росією

Головний економіст російського Зовнішекономбанку Андрій Клепач вважає, що через кілька років Україна зможе обігнати Росію за зростанням економіки.

Про це Клепач сказав в інтерв'ю Відомостям.

"У нас є конкурентоспроможна продукція. Але є фінальний результат — економічний спад. Потрібні деякі амортизатори – а їх майже немає. Всі країни, тепер навіть Європа, ростуть швидше, а точніше, ростуть на відміну від нас", — заявив економіст.

"Якщо не змінювати підходів до економічної політики, то в 2017 році в кращому випадку отримаємо зростання близько нуля, а далі - в кращому випадку 2-2,5%. Це нижче, ніж очікувані темпи США, Європи, це програш практично всім. Не виключаю, що через рік-два навіть Україна, яка зараз перебуває в найгіршому становищі серед європейських країн, обжене нас", — зазначив Клепач.

Як повідомляв "Апостроф", європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прогнозує, що в поточному році ВВП України зросте на 2%.

Раніше міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв розсмішив соцмережі оптимістичними прогнозами з приводу зростання економіки РФ.