RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У гучному звільненні керівництва топ-ЗМІ РФ виявився український слід

Керівництво одного з найпопулярніших російських видань РБК пішло зі своїх постів за висвітлення подій на сході України та антикорупційних розслідувань людей, близьких до президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє російське видання Ведомости з посиланням на джерела в адміністрації президента Росії та РБК.

Зокрема, як пише видання, сильне роздратування російських чиновників викликали публікації РБК про корупційну діяльність передбачуваної дочки Путіна Катерини Тихонової та її передбачуваного чоловіка Кирила Шамалова.

"Саме ці розслідування, а також висвітлення українського питання викликали сильне роздратування чиновників, насамперед співробітників адміністрації президента Росії", - зазначають Ведомости.

Відзначається, що гендиректор РБК Микола Молибог, медіамагнат Дерк Сауер, співробітники групи "Онексім" і сам власник ЗМІ Михайло Прохоров регулярно отримували дзвінки "з вимогою змінити редакційну політику" РБК.

Загострення невдоволення російських чиновників відбулося на початку квітня через публікацію статті про "панамські документи", яку газета РБК розмістила на першій смузі і супроводила фотографією Путіна.

Як пишуть "Ведомости", останньою краплею став ще один газетний матеріал про те, що навпроти так званого "палацу Путіна" у Геленджику нібито будуть розводити устриць.

Як повідомляв "Апостроф", керівництво РБК пішло зі своїх постів з-за тиску Кремля, яке посилилося на акціонерів видання після публікації статті про "палац Путіна" в Геленджику.