RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Історик розповів, як Путін потрапив у капкан з Кримом

Грузинський публіцист, історик, професор Державного університету Ілії Олег Панфілов вважає, що анексія Росією українського Криму є капканом для Кремля.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "ОNLINE.UA".

"Як Крим вплине на Росію? Раніше Росія реагувала на програні війни: війна — реформи 1860-х, війна з Японією — революція і реформи 1905-1907 років, Афганістан 1980-х — перебудова. Тепер Москва тільки виграє війни, Крим відібрали без боїв. Це пролонгує існування нинішній Росії?", - запитав журналіст.

"Я думаю, що Крим — це капкан для Росії. Коли я говорив про больові точки Росії — це економічні санкції. Ці санкції, нехай і не смертельні, але системні. Крим — це наживка. Однак карати РФ треба було після початку війни з Чечнею (1994 рік, — ред). Санкції діють. Росіяни можуть ставитися до цього зневажливо, але вони живуть все гірше і гірше. І це тривалий тренд. Відірвана ручка від військового джипа на показі техніки для Путіна — це символ стану Росії", - відповів Панфілов.

Як повідомляв "Апостроф", українська розвідка розповіла про те, що російські окупаційні війська провели в захопленому Криму навчання з відпрацювання нападу на стратегічні об'єкти в Україні.

Читайте також матеріал "Апостроф": "Новоросію" придумав не Путін, а Донбас попроситься назад,— Олег Панфілов.