RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Путіна насмішили поясненням цінності ФСБ

Російська прокуратура потішила поясненням тяжкості злочину художника Петра Павленського, який підпалив центральні двері в будівлю Федеральної служби безпеки (ФСБ) на Луб'янці в Москві.

Про це повідомляє "Медіазона".

В обвинувальному висновку проти художника Павленського зазначено, що будівля ФСБ на Луб'янській площі в Москві має культурну цінність, оскільки в 1930-х роках в ній "утримували під арештом видатних діячів культури".

"Будівля ФСБ є об'єктом культурної спадщини, оскільки за часів сталінських репресій там в ув'язненні перебували видатні діячі культури. Двері ж є частиною цього об'єкта культурної спадщини", – йдеться у наведеній прокурором культурологічній експертизі.

Як стверджують експерти, які виступали в суді, збитки від підпалу склали 481460 рублів 83 копійки. За словами представника потерпілої сторони, пошкоджені двері були зроблені з єдиного масиву дуба та були оздоблені броньованими вставками.

Як повідомляв "Апостроф", під час розгляду справи Павленського в Преображенському районному суді Москви допитали кількох українців, які виступили на захист російського художника.