RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​У Путіна відреагували на перейменування Дніпропетровська

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова прокоментувала перейменування міста Дніпропетровська на Дніпро.

Про це Захарова написала на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо вже згадали про "декомунізацію", треба було повертати справжню назву — Катеринослав. У крайньому випадку, Новоросійськ. Не депутати, а 247 зомбі-недоучок", — заявила Захарова.

"Маша Захарова, дурненька! Може, перед тим, як радити перейменувати Дніпропетровськ на Катеринослав, тобі Краснодар на Катеринодар перейменувати? Хто заважає, зомбі-недоучка?" — коментує слова Захарової український журналіст Віталій Портніков на своїй сторінці у Facebook.

"Непруха у вафельниці з МЗС, то Євробачення, то Дніпро, горить вже тиждень", — коментують Захарову у Twitter Львівський Зрадко.

Як повідомляв "Апостроф", російське агентство "РИА Новости" опублікувало новину про перейменування міста Дніпропетровська на Дніпро, проілюструвавши її уїдливою карикатурою.

У мережі українці неоднозначно відреагували на перейменування Дніпропетровська на Дніпро відповідно до закону про декомунізацію.