RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Розвідка дізналася про інцидент російського офіцера з ФСБ на Донбасі

Співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії відібрали автомобіль у російського полковника Олександра Бушуєва, який збожеволів на окупованому бойовиками Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"21 травня ц.р. командир 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) полковник ЗС РФ Олександр Бушуєв намагався вивезти на територію Росії позашляховик Acura MDX білого кольору в контейнері з "власними речами". З огляду на відсутність будь-яких документів щодо законності придбання транспортного засобу, інформації про попереднього власника автомобіля, який офіційно вважається "зниклим без вісті", а також ознаки незаконного використання у приватних цілях службового військового автотранспорту, зазначений автомобіль було вилучено співробітниками ФСБ РФ, а за цим фактом організовано перевірку", - розповіли в розвідці.

Зазначається, що після повернення до розташування бригади психічно неврівноважений Бушуєв звинуватив свого заступника з бойової підготовки та начальника оперативного відділення – заступника начальника штабу бригади полковника ЗС РФ Дмитра Моїсеєва в тому, що вони навмисно виказали ("стуканули"), та погрожував їм розправою.

"Низькі морально-ділові та професійні якості командира 7 омсбр 2 АК полковника ЗС РФ Олександра Бушуєва, чисельні надзвичайні події за його участю у т.ч., що призвели до безпідставних втрат особового складу та бойової техніки, а також психічна неврівноваженість і брутальне ставлення до підлеглих змусили командування російських окупаційних військ скасувати рішення щодо його направлення на навчання до Військової академії Генерального штабу ЗС РФ", - зазначили в розвідці.

Як повідомляв "Апостроф", у березні Бушуєв був заарештований на Донбасі бойовиками.