RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Терорист Стрiлков побачив в обміні Савченко здачу Донбасу

Один з колишніх ватажків самопроголошеної ДНР Ігор Стрілков (Гиркин) назвав "зрадой" видачу Києву української льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яка перебувала в російському полоні.

Про це Стрілков написав на своїй сторінці в соціальній мережі ВКонтакте.

"Отже, "розмін" відбувся. Укра отримала свою "національну героїню" ("яка країна — такі "герої", але це окреме питання) — незламану, яка є наочним доказом того, що "Україна своїх не кидає". Явна "перемога", яка послужить зміцненню позицій "шановного партнера" і його соратників при владі. Росія отримала двох військовослужбовців, від яких раніше публічно відреклася і які відносяться до класичного розряду "ихтамнетiв". Відповідно, вони не можуть вважатися "героями" і використовувати їх повернення в медійному плані практично неможливо. Ну, хіба що військових трохи заспокоїти — типу теж "своїх не кидаємо" (навіть якщо публічно відрікаємося). І все. З урахуванням того, що говорила (і далі буде волати по всім українським та іноземним ЗМІ) неврастеничка Савченко — швидше "зрада"... Тим більше, що вона докладно розповість, як опинилася на території Росії і ще багато усіляких "незручних" подробиць", — зазначає екс-ватажок бойовиків.

"В цілому ж, цей розмін на тлі триваючої "мінської бодяги" демонструє лише бажання Кремля будь-яким способом як-небудь "піти" від незручних проблем з Донбасом. Навіть у дрібницях. Втім, я не виключаю, що "стратегічні шахісти" з оточення Путіна грають, як вони люблять, "відразу за обидві сторони"... Україні для "патріотичного підйому" і демонстраці "непримиренністi" потрібна символічна фігура? Ось вона вам! Отримуйте і користуйтеся собі на радість і нам в збиток", — пише Стрілько.

Також про повернення Савченко в Україну висловився куратор бойовиків Донбасу Олександр Жучковський.

"Це самий ганебний день для РФ за останні два роки. Савченко, до речі, вже заявила, що готова далі вбивати росіян (вона ще багато зробить заяв, для того її і випустили). Це треба було примудритися, щоб після березня 2014-го, після таких блискучих ходів і загальнонаціонального підйому ось так все розгубити-розбазарити за два роки, який раз прогинаючись під це паскудне русофобське государствiшко Україну. Російська влада жалюгідна і негідна, мені за них соромно", — написав на своїй сторінці у ВКонтакте Жучковський.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський журналіст Олег Кашин звернув увагу на незручне мовчання російської влади з приводу звільнення української льотчиці та народного депутата Надії Савченко.

Російський блогер Анатолій Несміян (el-murid), який є прихильником "Новоросії", вважає повернення з російського полону української льотчиці та народного депутата Надії Савченко приниженням для президента РФ Володимира Путіна від президента України Петра Порошенка.