RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Росії автора хіта про "лабутени" назвали головною скрепою Путіна

Російський музичний критик Артемій Троїцький назвав лідера російської групи "Ленінград" Сергія Шнурова головною культурною скрепою російської влади.

Так, в ефірі Ехо Москви критик прокоментував ініціативу петербурзького депутата залучити Шнурова до відповідальності за пропаганду алкоголізму в пісні "В Пітері пити".

"Справа в тому, що Сергій Шнуров це одна з найважливіших в Росії скреп. Всієї нашої держави. Я б сказав: культурна скрепа номер один... Шнуров це об'єкт державного значення. Критикувати його, забороняти йому будь що в принципі неможливо. Це дуже наївно, дуже контрпродуктивно і курям на сміх", - упевнений Троїцький.

На його думку, від інших пропутінських артистів – Валерії, Йосипа Кобзона або Олега Газманова, владі користі немає, а користь від Шнурова величезна. Як висловився Троїцький, Шнуров "лакує" сувору російську дійсність.

"Він не співає «Путін наш рульовий» або як який-небудь Тіматі — мій друг містер Путін. Ні, він співає правду. Він співає про те, що життя у нас лайно, безнадія, лажа, те, се, п'яте, десяте. Всі розуміють – він співає правду. А потім опаньки — і робить такий приголомшливий лукавий виверт. Так, життя у нас лайно і ми лайно, і я лайно і ти лайно, зате як це все кльово і як нам з цим весело живеться. І це насправді звучить переконливо. Більш того, це звучить так переможно. Я і так думаю, що ніякий там хитрожопий Сурков з усіма своїми бездарними політологами не зміг би придумати нічого кращого того, що придумав Сергій Шнуров", - упевнений Троїцький.

Критик підкреслив, що Шнуров цілком заслуговує статусу народного артиста Росії. І російська влада все йому пробачить, якщо тільки він не стане критикувати її.

"Насправді проблема зі Шнуровим тільки в тому, що насправді дуже розумний і надзвичайно талановитий хлопець. І мені дуже прикро, що свій вельми незвичайний талант він об'єктивно кажучи, звернув на службу зла і брехні. Він єдиний по-справжньому важливий для нашої держави артист. Забудьте ви про цього Лепса, Стаса Михайлова і так далі. Це все планктон такий артистичний. Малоцікаві створення. Ніхто з них реально на менталітет народу не впливає. А Шнуров впливає. І впливає в дуже вигідний для держави бік", - зазначає музичний критик.

Троїцький також позитивно відреагував на ініціативу послати Шнурова на Євробачення 2017. На його думку, йому вдалося б влаштувати сатиричне шоу і познущатися над конкурсом.

"Тобто насправді конкурс Євробачення заслуговує тільки того, щоб над ним знущатися. Більше там робити правильному російському мужику абсолютно нічого", - упевнений Троїцький.

Як повідомляв "Апостроф", ідею відправити Шнура на "Євробачення" висміяли у віршах.

Читайте також про те, як Сергій Шнуров відреагував на заклик поїхати в Україну на "Євробачення".