RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

РосЗМI показали сюжет про виживання людей на руїнах Донецького аеропорту

Російське ЗМІ розповіло про сім'ю Генсеровских, яка живе неподалік від зруйнованого бойовиками аеропорту Донецьк.

Про це пише видання Настоящее время, публікуючи відповідний відеосюжет.

"Бої за Донецький аеропорт почалися два роки тому. Весь цей час в декількох сотнях метрів від зруйнованого терміналу живе сім'я. В аеропорту працювали чотири покоління. Сім'я Наталії Генсеровской вже півстоліття живе на вулиці Злітна в декількох сотнях метрів від аеропорту Донецьк. З аеропортом пов'язана вся їх життя, і навіть улюблену собаку жінка принесла з роботи. Загальний стаж роботи сім'ї Генсеровской в аеропорту — 150 років", — наголошується в сюжеті.

Наталя прийшла працювати в Донецький аеропорт у 1999 році. Рівно два роки тому її і всіх інших працівників евакуювали. Як виявилося потім — з-за війни.

"Ми йшли з надією, що повернемося. Нам сказали, що відвозять буквально на кілька годин. Тому ми знали, що прийдемо на роботу", — згадує Генсеровская.

За її словами, евакуація проходила так швидко, що у неї в будівлі аеропорту залишилися всі речі. "У мене був варіант побігти до себе, але я б не встигла. Я би звідти не вийшла", – говорить Генсеровская.

"Мені дзвонили начальство і говорило: "Ти як?" А я кажу: "А коли на роботу?" – сміється жінка. – "А мені відповіли: "Ніколи". Тобто вже чітко сказали: "Ніколи".

З дня евакуації Наталя не була в аеропорту жодного разу. При цьому з її городу видно зруйновану будівлю, де відбувалися жорстокі бої.

Як повідомляв "Апостроф", на початку травня в інтернеті з'явилося відео, на якому показано, як сили АТО ліквідували позиції бойовиків біля Донецького аеропорту.