RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Повалений екс-ватажок ДНР пішов проти Кремля у питанні Донбасу

Екс-ватажок ДНР Андрій Пургін прокоментував підтримку Кремлем заяви президента України Петра Порошенка про повернення окупованого Донбасу.

Про це Пургін сказав в інтерв'ю Собеседнику.

Колишній ватажок бойовиків відповів на питання, чи може окупований Донбас в майбутньому "приєднатися" до Росії.

"Дуже на це сподіваюся. Я б дуже хотів, щоб це сталося не тільки з Донбасом, але, як мінімум, з так званим південним сходом, який фактично є півднем Росії", — заявив Пургін.

"Хоча б з тієї точки зору, що Донбас є невід'ємною частиною великого економічного регіону, в який входять як мінімум п'ять східних областей. Межа, що проведена після розвалу СРСР, відірвала нас і Воронеж, який є частиною нашого економічного регіону. Від цього ("приєднання Донбасу до Росії — ред.) був би хороший економічний ефект, та й не тільки економічний", — стверджує екс-ватажок бойовиків.

"Але ми як-то це не плануємо, і я в тому числі. Складно сказати, чи приєднається колись Донбас до Росії", — додав він.

Нагадаємо, в Кремлі несподівано підтримали заяву президента України Петра Порошенка, заявив, що можливо повернути окупований Донбас під контроль України, якщо це продиктовано міркувань гуманності".

Як повідомляв "Апостроф", колишній спікер Російської православної церкви, протоієрей Всеволод Чаплін розкритикував слова прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова в підтримку заяви президента України Петра Порошенка повернути окупований Донбас під контроль України.