RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, як Путін врятував себе від остаточного статусу президента-ізгоя

Звільнення з російського полону української льотчиці та народного депутата Надії Савченко може допомогти президенту РФ Володимиру Путіну уникнути потенційних проблем з Заходом.

Таку думку висловив "Апострофу" старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк.

"Звільнення Савченко допомогло Кремлю позбутися репутаційних ризиків і потенційних проблем у відносинах із Заходом. Адже в разі смерті Савченко в російській в'язниці РФ могла б остаточно перетворитися на країну-ізгоя", — зазначив аналітик.

"Відповідне рішення Путіна було викликано засіданням Саміту G7, яке стартувало сьогодні (26 травня) в Японії, на якому, зокрема, будуть обговорюватися питання санкцій проти РФ. Таким чином, Кремль подав відповідний сигнал: "головна гуманітарна проблема в особі Савченко, що стоїть на шляху виконання Мінських угод, вже вирішена. Ми готові рухатися далі, але нам потрібно бачити зелене світло по пом'якшенню санкційного тиску", — додав Октисюк.

"Незалежно від того, до якого політичного табору приєднається Надія Савченко, судячи з усього, вона буде виконувати деструктивну роль. І чим більше вона буде деструктивною, тим краще для Кремля, який хоче розхитати політичну ситуацію в Україні", — вважає аналітик МЦПД.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Хто отримає Надію: хто з політиків буде використовувати Савченко.