RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Путін на колінах: космічний віце-прем'єр РФ зробив гучну заяву

Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін визнав, що Росія не зможе наздогнати США в космосі.

Про це повідомляє Iнтерфакс.

Рогозін заявив, що підвищення продуктивності в півтора рази не допоможе Росії наздогнати США в космічній галузі.

"Ну підвищимо в півтора рази, але все одно їх не наздоженемо ніколи", — зазначив віце-прем'єр РФ на колегії Мінпромторгу, наголосивши, що сьогодні Росія у цій сфері в дев'ять разів відстає від американців.

За словами віце-прем'єра, якщо російська промисловість не буде боротися з бюрократією, то росіяни так і будуть "дивитися на НАСА та Ілона Маска".

Нагадаємо, у квітні 2014 року, коли західні країни, зокрема США, почали вводити санкції проти Москви, Рогозін тодi порадив американцям доставляти своїх космонавтів на МКС за допомогою батута.

Ілон Маск — мільярдер, голова аерокосмічної компанії SpaceX. Корпорація розробляє кілька проектів: частково багаторазових ракет-носіїв Falcon 9 (у квітні вперше вдалося посадити щабель, що повертається, на морську платформу) і Dragon — єдиного у світі діючого вантажного космічного корабля, здатного повертатися на Землю.

Зазначимо, раніше про те, що Росія безнадійно відстала в освоєнні космосу від США, говорили в Ходорковського.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський журналіст Олександр Невзоров висловився у зв'язку з провальним запуском 27 квітня ракети "Союз" з космодрому "Східний". Він заявив, що космічна галузь в Росії - чиста бутафорія.

Дивіться також ефектний відеоролик про досягнення України у космічній галузі.