RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії висміяли спроби Путіна "задобрити" Захід

Російський письменник і журналіст Віктор Шендерович вважає провальними спроби президента Росії Володимира Путіна пом'якшити позицію Захду обміном Надії Савченко та заявами про український Донбас.

Про це він сказав в ефірі Эхо Москвы.

"Те, що зараз відбувається — це все-таки спроба Путіна зробити вигляд, що нічого не було в 2014-му році (окупації Донбасу і Криму). Повернутися у 2013-й рік. Зробити вигляд, повернутися в клуб, в «вісімку». Щоб розмовляли. Щоб у результаті скасували санкції. Чи не нарощували далі. Він не те щоб прийшов до тями, але здається, трішки голову провітрило. З тієї ейфорією", - сказав письменник.

На його думку, ці спроби не будуть мати успіху, оскільки Путіну не пробачать 10 тис. загиблих людей в Європі, війну, збитий малайзійський Боїнг і перекроювання кордонів.

"Але ні про яке повернення в клуб при Путіні мови вже немає. Це точно. І це абсолютний тупик. Історичний, наш..При всій європейській мякості, я б сказав, — цей номер не пройде. Тому в клуб йому дороги немає. Але, принаймні, може йтися не про посилення санкцій, про арешт якихось рахунків. Я не знаю, повторюю, що йому там викрутили і яким чином. Чому раптом розтулилися щелепи і почалися ці мерехтливі заяви про гуманізм, — не знаю. Але здогадатися можемо", - каже Шендерович.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст і радник Путіна Максим Шевченко раніше звинуватив президента РФ у тому, що він злив Донбас.

Раніше в мережі висміяли слова прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова в підтримку заяви президента України Петра Порошенка повернути окупований Донбас під контроль України.