RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Запуск українського радіо в Криму викликав гнів у путінцев

Звістка про те, що Херсонська обласна державна адміністрація оголосила про запуск українського радіомовлення на територію окупованого Криму, викликала бурю обурення у прихильників президента РФ Володимира Путіна.

Новину коментують на сайті Lenta.ru.

"Хвиля радіо УР-1 на радіоприймачах підписана гаслом "Слава Україні!", — повідомило російське видання.

"Вперше за два роки анексії кримчани знову почули українське слово і голос своєї Батьківщини", — цитує видання голови ХОДА Андрія Гордєєва. За його словами, люди з Джанкоя і Красноперекопська повідомляють, що там українське радіо чути, і хороший сигнал. Гордєєв впевнений, що відновлення мовлення української мови "стане ще одним кроком до повернення Криму Україні". "Я впевнений, що Крим повернеться вже найближчим часом, а в Сімферополі, Ялті та Бахчисараї буде звучати "Слава Україні! Героям слава!", — підкреслив Гордєєв. Він додав, що на території Генічеського району виділено ділянку для будівництва нової башти, яка буде оснащена потужним передавачем.

"І шо? Вони думали, шо кримчани послухають радіо і теж зігувати почнуть? Стануть кричати про "Славу героям" нацистські гасла, а потім і під хунту назад попросяться? Тьху", "В Криму ніхто мову не слухає. Так що нехай їх", "А в Криму хоч хтось у мові працює?", "Поставити глушилку суржику...", "Ну все, зараз як заговорять і Крим стане українським!", "Української мови? У мене знайома з Севаса ще задовго до всіх цих подій, ще навіть до Януковича, розповідала, що українську мову у них на дух не переносять і можуть морду набити, якщо комусь заманеться на мове виражатися. Для них мова завжди була символом чужої влади. І ці наївні думають,що їх радіо хтось буде слухати? Як діти малі, лише б пограти в іграшки", "Від дуже емоційних вигуків "Сало Україні" в штани не наробіть", "Чим би бандерлоги не тішилися, аби крові не було", "Тепер адекватні жителі Криму змушені будуть слухати одвічне скиглення упоротых майдаунів", — комменттируют новину прихильники Кримнаша і політики Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", 12 травня самопроголошений "прокурор Криму" Наталія Поклонська заявила, що сайт проекту "Крим. Реалії" заблокований через підозри в "екстремістської діяльності". Але вже на наступний день стало відомо, що Роскомнадзор розблокував сайт проекту "Крим. Реалії", який є філією українського підрозділу "Радіо Свобода", на території Росії і окупованого Криму.