RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Путін прокоментував гучний конфуз Медведєва в Криму

Слова прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, який побажав пенсіонерам в Криму "гарного настрою" і порадив "триматися", могли бути вирвані з контексту.

Про це заявив в ніч на 28 травня президент РФ Володимир Путін, повідомляють РИА Новости.

"Уряд націлений на виконання всіх соціальних зобов'язань. Це я можу точно вам сказати. Я не бачив, щоб Дмитро Анатолійович [Медведєв] говорив з цього приводу. Завжди можна або з контексту як такого взяти якусь фразу, або взяти з загальної розмови: теж за словами все може збігатися, але по духу сенс може бути якось інакше виглядати", — сказав глава держави.

В першу чергу кабмін, за словами Путіна, намагається підтримати малозабезпечені верстви населення, однак у нинішній непростій ситуації змушений шукати різні варіанти вирішення проблеми.

"Ці варіанти які можуть бути? Або індексувати соціальні допомоги, в тому числі і пенсії, навіть не виходячи, скажімо, з бюджетними доходами. Або спробувати, з одного боку, індексувати на якусь величину, але зробити всі заходи з придушення інфляції", — вказав президент.

З подібними проблемами, як пояснив Путін, стикаються багато країн. В якості прикладу він навів Україну, нагадавши, що в 2015 році інфляція там досягла рівня 48 відсотків при пенсії, розмір яких на порядок нижче, ніж в Росії.

"Середня пенсія у нас 200 доларів, в доларовому еквіваленті, а в Україні 76 доларів. Різниця є? Так, ми хоч на чотири відсотки проіндексували. В Україні немає взагалі ніякої індексації, плюс підвищення пенсійного віку", — уклав Путін.

Як повідомляв "Апостроф", під час візиту в Крим 23 травня Медведєв оскандалився тим, що заявив пенсіонерами, що вимагали підвищення пенсій, що у Росії грошей немає. Потім прем'єр РФ побажав їм успіхів і пішов.