RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Легендарний реформатор розповів, як Путін перетворив РФ у Нігерію

Екс-віце-прем'єр Польщі та один з радників з реформ в Україні Лєшек Бальцерович висловився про економічну ситуацію в Росії, зазначивши, що сьогодні там структура економіки, як у Нігерії.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "ЛIГА.net", коментуючи ефективність антиросійських санкцій Заходу.

"Дуже важливо, щоб санкції залишалися. Якщо б їх не було, це б означало схвалення агресії. Це неприпустимо. Санкції повинні продовжуватися. І я сподіваюся, що санкції будуть продовжені. Хоча, звичайно, головні "санкції" проти Росії - це радикальне падіння цін на енергоносії, а також консеквенція (наслідки, - ред.) економічної політики Путіна, яка полягала у двох головних елементах: по-перше, націоналізація деяких підприємств і секторів; по-друге, спроба так званої модернізації згори. Економіка так не працює. Можливо, ці дії були б ефективними за часів Петра Великого, але відтоді взагалі пройшло вже 300 років", - зазначив Бальцерович.

Відповідаючи на запитання журналіста про настрої в окремих країнах Євросоюзу щодо необхідності послаблення санкцій, щоб не дати економіці РФ остаточно розвалитися, польський реформатор додав: "В Європі є різні думки. Але я хотів би повторити, що це питання принципу. Якщо є агресія - повинні бути санкції. І тільки коли агресія припинена, санкції можуть бути ослаблені або зняті. А складна економічна обстановка у Росії сьогодні пов'язана головним чином з економічною політикою самої Росії, яка перебуває у виключній залежності від експорту природних ресурсів. Структура економіки в Росії нині, як у Нігерії. І з цим нічого не вдієш без ліберальних економічних реформ. У російської економіці дуже багато політичної інтервенції. Це ніде успішно не працює".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Бальцерович назвав умови успішного проведення реформ в Україні.