RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Лідер російських націоналістів розкрив пропозицію від Кремля стосовно Донбасу

Лідер російських націоналістів Дмитро Дьомушкін розповів про реакцію Кремля на події на Евромайдані та переговори з приводу війни на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"Проект "російський мир" придумали, як тільки відбувся Майдан, я читав аналітичну записку, яку тоді принесли Путіну, особливо розділ щодо націоналістів. Йому написали, що ось ці пасіонарні, ударні шари для революції – це націоналісти, футбольні фанати - це основна рушійна сила Майдану. Тому прийняли рішення нас зачистити. Ще до кампанії "референдуму в Криму" вони заявили нам – хочете жити, давайте збирайтеся і терміново їдьте", - зазначив він.

"Я тоді вже зрозумів, до чого це приведе і куди потім подінуть усіх цих людей. Їх просто не пустять назад до країни. Після цього на мене почали тиснути і погрожувати, одночасно пропонуючи і пряник у вигляді посади мера одного міста на південному сході України. Але мені ця перспектива не посміхалася, і щоб припинити "переговори", я записав відеозвернення, де розповів про ці теми і про події, розкривши плани. І з цього моменту, мабуть, у мене почалося інше життя. Наше об'єднання було практично знищено. Нині не залишилося жодної людини з ради нашого об'єднання, яка би не сиділа у в'язниці чи не втекла з Росії, крім мене, котрий чекає на вирок", - зазначив Дьомушкін.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" – Дмитро Дьомушкін: Путін допоміг побудувати "самостійну Україну" і навчив ненавидіти "русню".