RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Росія після смерті Путіна: журналіст назвав три сценарії

Колишній головний редактор російського телеканалу "Дождь" Михайло Зигар висловив свої припущення щодо того, які сценарії розвитку подій чекають Росію після смерті президента РФ Володимира Путіна.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "ЛІГА.net".

Журналіст зазначив, що всі його співрозмовники кажуть, що все в країні зміниться, коли Путін помре.

"Звичайно, вони висловлюються по-іншому, використовуючи евфемізми: "коли станеться щось незворотнє", "коли президент полетить на Альфу Центавру" або щось в цьому роді. Загалом горизонт планування - це смерть Путіна. Можна припустити, що буде після нього, використовуючи приклади інших країн", - зазначив Зигар.

Як перший сценарій він називає сценарій Піночета.

"Він класний. Коли на виборах або референдумі чинна влада програє, визнає поразку та йде", - пояснив журналіст.

"Є інший варіант - сценарій Франка. Коли диктатор вже старенький і починає думати про смерть, підбирає не одного наступника, а цілий інститут, здатний скріпити країну, і поступово передає йому владу. Але є побоювання, що цей сценарій для нас уже в минулому, оскільки фактично реалізовувався у вигляді президентства Медведєва.

Ще є третій сценарій - пакистанський. Коли в ядерній країні влада переходить від одного лідера до іншого. У Пакистані практично всі люди, які досягають певної посади, відправляють своїх дітей за кордон. Це такий приємний для дітей, але не дуже корисний для країни негативний природний відбір, коли всі, хто може собі дозволити змотатися з країни, вже це роблять", - додав Зигар.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський журналіст Аркадій Бабченко вважає, що смерть Путіна нічого не змінить і Росії може допомогти тільки зовнішнє управління.

Читайте також матеріал "Апострофу": Коли Путін помре. Варіанти для України.