RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Названо причину провалу "Новоросії"

Лідер російських націоналістів Дмитро Дьомушкін розповів, що план Кремля по створенню так званої "Новоросії" на сході України провалився після відмови визнавати Донбас частиною Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

Дьомушкін зазначив, що підготовка до реалізації цього проекту була довгою.

"Підготовка була довгою. У них був там потенціал, вони могли там акумулювати сили. Були моменти, що і Харків міг стати столицею сьогоднішньої "Новоросії". Але ситуація склалася інакше. Були різні настрої, "донецькі" боялися нову владу, але воювати і розвалювати Україну вони не збиралися. Янукович і його клан хотіли лише виторгувати гарантії для своїх капіталів. Зараз розклад сил і територій визначився, і суттєво зрушити кордон без вливання великих нових сил у конфлікт неможливо. Тим паче, що Кремль програв цю війну в інформаційному полі всередині України. Тому що звичайні люди в більшій своїй частині спочатку могли ділитися на два табори: ті, хто були за приєднання до РФ, і ті, хто за те, щоб бути в складі України. Але після того, як Кремль озвучив тезу, що "Новоросія" ніколи не стане частиною Росії – ця хвиля відразу пройшла", - сказав Дьомушкін.

"У людей виникло непросте запитання: а що тоді, якщо нас не беруть в Росію? Значить, тоді ми залишаємося у складі України. Ніхто не хоче адже жити під владою озброєних людей і махнівщини, які тільки воювати, грабувати і руйнувати вміють. Про яку-небудь економіку говорити навіть не варто, поки там Гіві і Мотороли з автоматами і кулеметами бігають. Велика частина тоді переключилась і задала запитання: а навіщо це все треба? Якщо Росія нас до себе брати не збиралася, не збиралася пенсії і зарплати платити, все відновлювати, то нехай прийде Україна і всім цим займеться. І ось тут інформаційно для Кремля всі симпатії місцевих закінчилися", - зазначив російський націоналіст.

Більше читайте у матеріалі "Апостроф": Анексія Криму - це величезна помилка Путіна, яка закінчиться великою кров'ю.