RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Польща викликала істерику у путінцев заявою щодо газу

Плани Польщі відмовитися від довгострокових контрактів з російським "Газпромом" викликали хвилю обурення у прихильників політики президента РФ Володимира Путіна.

Про це свідчать їх коментарі на інтернет-ресурсах Lenta.ru і РІА Новини.

Представник польського уряду з питань розвитку стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наімський заявив, що Польща буде прагнути до ситуації, при якій довгостроковий контракт стане справою минулого. "Якщо ціна на російський газ буде досить конкурентноздатною, ми не виключаємо, що будемо купувати його, але, безумовно, не в рамках довгострокового контракту", — сказав Наімський.

Колишній же довгостроковий контракт Польщі з "Газпромом" закінчується в 2022 році.

"Уй ти пусечка, молодець, короткострокові контракти дорожче", "Як щодо дрівець, хлопці?", "Україна так кожен рік "не планує", потім купує і платить. і нікуди від "залежності" подітися не може. Польща це друга Україна, трепу багато, толку мало."Побухтят" і все куплять", "Слідами укропов пішли. Село на дрова переводять, реверс з Данії. І скраплений газ від піндосів. Нехай дорожче, але повз Росії. Проходили, знайоме!", "США усіх одного "пігулкою" годують?!". "Зараз повыежуються і все одно до Росії прийдуть за газом... На російський газ ціну вважають завищеною, плачуть. Що за ціна газу з Близького Сходу, тоді, в два з половиною рази дорожче? Про що мовчать", "І Європа повернеться в минуле. І нарубають дрова пшеки горді (є ще варіант з кізяком, але поки є ліси). І задымят вогнищами у небо синє, щоб обігріти свої оселі. Ахахаха", "Стали такі "розумні" як хохли. Випадково з обміну досвідом не їздили в Україну? Крики такі ж. Ось НАТО поставить свої бази в Польщі, так вони у США не будуть питати, яку ціну їм доведеться платити. Будуть платити, яку скажуть", "Ну, ну. Подивимося, наскільки "дешевше" обійдеться полякам СПГ. При такому шопінг точно вже через місяць зажадають від Катару перегляду тарифів", "Торфом, шляхтичі, торфом!" — коментують новину на сайті РІА Новини.

"Так і пір'їнка їм в с**ку. Я б на місці Газпрому після закінчення строку контракту і на спотовому ринку їм нічого не продавав. Нехай у німців беруть з націнкою", "Побачимо, швидше за все у 2022 році Польща буде купувати в Газпрому за потрійною ціною. Або взагалі газу не буде, а тільки сонячна і термоядерна енергетика", "Цікаво, а де польські придурки газ будуть брати?", налякали пшеки покупкою сланцевого газу. Ідіть , пл..ть , накуй", — пишуть на сайті Lenta.ru.

Нагадаємо, Польща має намір розвинути проект, завдяки якому зможе отримувати газ з Норвегії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше про наміри відмовитися від російського газу заявила Румунiя.