RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Путіна зробили несподівану заяву щодо санкцій

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва нібито втратила інтерес до питання зняття західних санкцій.

Про це Лавров сказав в інтерв'ю "Комсомольській правді".

"Ми сприймаємо ті економічні обмеження, що застосовуються до нас, як "вікно можливостей", яке необхідно використовувати по максимуму, щоб зміцнити нашу продовольчу безпеку, технологічну безпеку, продовжувати диверсифікацію господарського сектору, зовнішньоекономічних зв'язків, створити ефективні альтернативні фінансові системи розрахунку", — стверджує голова російського МЗС.

За його словами, питання зняття санкцій для Москви не надто актуальне, оскільки Росія не вводила обмежень та умови зняття обговорювати не буде.

"Для нас актуальним є питання про те, наскільки ефективно ми використовуємо нинішнє становище в інтересах власної економіки та розвитку", — заявляє голова МЗС РФ.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники аналітично-розвідувальної компанії Stratfor вважають, що Євросоюз влітку поточного року одноголосно проголосує за продовження санкцій проти Росії.

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що відповідні заходи проти країн, які ввели економічні санкції проти Росії, будуть продовжені не на рік, а до кінця 2017 року.