RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Соратник Путіна пише нову історію Росії: мережі підірвала карикатура

Відомий російський карикатурист Сергій Йолкін намалював карикатуру на рекомендацію владі Санкт-Петербурга від топонімічної комісії назвати один з мостів міста ім'ям першого президента Чечні Ахмата Кадирова, батька в.о. глави Чечні Рамзана Кадирова.

Йолкін опублікував карикатуру на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв російський сайт "Настоящее время", понад 10 тис. осіб поставили підписи під петицією за скасування перейменування мосту в Санкт-Петербурзі на честь Ахмата Кадирова.

"Міст через Дудергофський канал не повинен називатися ім'ям людини, яка не має до Петербургу жодного відношення. Дійсно, Ахмат Кадиров багато зробив для припинення конфлікту в Чечні. Але, вибачте, до чого тут Петербург?" – наголошується у зверненні до губернатора Санкт-Петербурга, топонімічної комісії та Законодавчих зборів міста.

Нещодавно житель Чечні Рамзан Джалалдінов, який раніше опублікував звернення до Рамзана Кадирова зі скаргою на умови життя, вибачився перед виконуючим обов'язки глави Чечні.

Нижче публікуємо відеозапис цього вибачення:

У свою чергу Кадиров написав в Instagram, що "будь-якій людині властиво помилятися", і що "нездорові сили" планували використовувати Джалалдінова у "своїх брудних і дуже злочинних цілях".

Як повідомляв "Апостроф", 12 травня в чеченському селі Кенхі був спалений будинок місцевого жителя Рамзана Джалалдінова після його скарги Кадирову на умови життя.