RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Фантастика: адвокат Савченко висміяв несподіваний маневр головного слідчого Путіна

Адвокат Микола Полозов висміяв вступ голови Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна до Союзу письменників Росії.

"[Олександр Бастрикін] зазначив, що розцінює своє членство як аванс, який зобов'язує продовжувати письменницьку діяльність. При цьому Олександр Бастрикін зазначив, що, незважаючи на сильну завантаженість, у нього ніколи не зникає потреба займатися наукою і писати", - повідомив офіційний представник відомства Володимир Маркін, передає ВВС.

"Фантастика вона все ж наукова, так що до опису "творчості" більше підходить фентезі", - написав на своїй сторінці в Twitter Полозов.

Бастрикін є автором книг "Дактилоскопія. Знаки руки" і "Вбивство С. М. Кірова", а також книг, присвячених балерини Майї Плісецькій та колишньому віце-спікеру Держдуми Людмили Швецової.

Бастрикін і голова Спілки письменників Росії Валерій Ганічев в ході особистої зустрічі вирішили, що треба більше писати про слідчих і боротися з лихослів'ям. За словами Бастрикіна, необхідність створювати більше творів про слідчих пов'язана з потребами народу.

"Співрозмовники зійшлися на думці, що у нашого народу на першому місці стоїть потреба в справедливості. Багатовікова мрія російського народу, щоб все було по справедливості відображається і в сучасній літературі. Відновлення справедливості, за великим рахунком, це і є основна мета всієї діяльності Слідчого комітету Росії", - пояснив Володимир Маркін.

Також голова Спілки письменників Росії і голова СКР зійшлися на думці, що "не можна допускати, щоб з екранів телевізорів, зі сцени театрів і в повсякденному житті лунала нецензурна лайка", - повідомив Маркін.

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році Бастрикін запропонував повернути в Росії смертну кару.