RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

МЗС Росії оконфузився з Японією: в мережі сміються

Міністерство закордонних справ Росії помилково відправило рекомендацію не давати інтерв'ю японській газеті "Санкей" замість одного з російських відомств в редакцію самої газети "Санкей".

Про це повідомляє російське відділення Радіо Свобода.

Це випливає з відкритого листа на адресу офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової, опублікованого на сайті газети "Санкей". Його переклад російською мовою публікує журналіст Олексій Ковальов.

"Газета "Санкей" серед основних друкованих видань Японії займає особливо крайню позицію, будучи націоналістично спрямованою. У багатьох статтях про Росію міститься критика, часом нападки, неодноразове спотворення реальності, передається негативна точка зору. Спираючись на антиросійський стиль подачі останнього часу, ми не рекомендуємо давати інтерв'ю цьому виданню", – йдеться в електронному листі з МЗС, помилково надісланому до редакції критикованої газети. В яке саме відомство повинен був бути адресований лист, невідомо.

Редактор "Санкей" Ендо Реске у своїй відповіді протестує проти слів про "спотворення реальності" і констатує: "Міністерство закордонних справ, яке курирує зовнішні зв'язки Росії, великої країни, допускає такі елементарні помилки, як надсилання офіційного листа не тому адресату. Залишається зробити висновок, що останнім часом державні установи Росії з таким завзяттям слідують за Його Превосходительством Президентом, що втратили хватку у цих справах".

МЗС Росії поки не прокоментував це повідомлення.

Дивіться також на "Апострофі" знамените відео, як глава МЗС Росії Сергій Лавров вилаявся, не знаючи, що мікрофон включений.