RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Держдумі Росії ініціювали заборону гімну України

Депутат російської Держдуми Роман Худяков звернувся до Міністерства юстиції РФ з проханням визнати український гімн і вірш поета Павла Чубинського, який лiг в його основу, екстремістськими матеріалами.

Свою iнiцiативу депутат прокоментував НСН.

За словами Худякова, він звернувся до Міністерства юстиції з проханням визнати екстремістськими матеріалами всі варіанти вірша Павла Чубинського (всього їх п'ять).

"Це людина, яка отрутою завжди дихала проти громадян Російської Федерації. Проти "москалів", як він висловлюється", — заявив Худяков.

Депутат поскаржився, що ніхто з тих, хто слухає гімн, не намагається зрозуміти його зміст, звідки взято його слова і що в ньому закладено. Сам Роман Худяков, "розібравшись у всіх цих тонкощах", зрозумів, що на території Російської Федерації слід заборонити український гімн. У ньому нiбито містяться претензії на російські території: "Ми дійдемо, ми підкоримо, ми підемо в кривавий бій до Дону".

Худяков заявляє, що треба або заборонити гімн України на території Росії, або "нехай українська сторона його переробить".

Як повідомляв "Апостроф", футболіст збірної Росії Роман Нойштедтер, який нещодавно відмовився від німецького громадянства та отримав російський паспорт, пошкодував, що в 2011 році знявся в сюжеті для українського телебачення, в кінці якого зачитав уривок з гімну України.

Українська фехтувальниця Ольга Харлан, яка 29 травня виграла турнір "Московська шабля", що проходив в Росії, після церемонії нагородження з почуттям виконала гімн України.