RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Головний церковник Путіна відкрито прирівняв храм до банку: у мережі скандалять

Патріарх Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) відверто порівняв православний храм з комерційним банком.

Про це пише блогер Іван Ушенін у своєму блозі в ЖЖ, публікуючи також відповідне відео.

"Долю храму, на думку деяких представників української влади, повинні вирішувати все. Для того, щоб стала очевидною неправомірність, а в якомусь сенсi просто дурість цієї пропозиції, давайте уявимо собі, що долю банку вирішують всi. Не засновники, а всі, хто живе на цьому місці", — сказав Кирило у своєму виступі.

"Вкрай негативне ставлення Гундяєва до всяких всенародних "референдуРiв" просто розчулює. Як тут не згадати недавній "референдуР" в Криму. І мабуть не просто так ці "референдуРи" у Росії не проводяться вже дуже давно. Останній "референдуР" пройшов в РФ в 1993 році за новою "єльцинської" конституції, за якою ми і живемо досі. Чинна Конституція РФ говорить про "референдуР" як вище безпосередне вираження влади народу поряд з вільними виборами", — пише блогер.

"То, що Гундяєв не замислюючись порівнює православний храм з комерційним банком, це звичайно щось. Знаково, влучно, чесно і відверто. Саме це і побудувало РПЦ разом з Гундяєвим за останні 25 років, саме це і викликає негатив і критику в частині росіян (віруючих та невіруючих). Ну і жах для Гундяєва, якщо долю комерційного банку будуть вирішувати всi, то є народ, а не його засновники. Це, звичайно, найстрашніше для Гундяєва, а також для капіталістів і олігархів", — зазначає Ушаев.

"Може, Гундяєву нарешті варто чесно перейменувати РПЦ в комерційний банк або корпорацію. І стати вже відкрито справжнім і "чесним" капіталістом і олігархом, ким він зараз і є, по численним чуткам, звичайно", — пропонує блогер.

Нагадаємо, 3 червня Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності рекомендував депутатам прийняти законопроект щодо зміни релігійними громадами підпорядкованості. Цим документом "планується узаконити в Україні церковне рейдерство", — заявили в УПЦ МП.

Як повідомляв "Апостроф", вчена рада Дніпропетровського національного університету позбавила звання почесного доктора вузу патріарха Російської православної церкви Кирила (Гундяєва).

Раніше користувачів соціальних мереж шокувала заява патріарха Московського і всієї Русі Кирила про те, що радянське суспільство зберігало християнські корені.