RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Названа дата піку масових протестів у Росії

Російський політолог Станіслав Бєлковський вважає, що пік наростання соціально-економічних протестів у Росії припаде на весну 2017 року.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню DELFI, відповідаючи на питання про те, чи можлива в РФ "операція наступник".

"Поки наступником залишається Дмитро Мєдвєдєв. Інше питання, чи захоче Путін йти з посади президента. І якщо так, то коли... У росіян монархічне свідомість. Вони візьмуть наступника, якого поставить діючий цар, незалежно від того, з чим цей наступник асоціювався у минулому в питаннях економічної політики, яка для росіян важлива, але другорядна в порівнянні з великими звершеннями держави при Путіні. Хоча я не виключаю того, що соціально-економічні протести будуть наростати. Я передбачаю пік наростання на весну 2017 року, тому що зима буде важкою. Але якщо Путін визначить своїм наступником хоч Мєдвеєєва, хоч Іванова, хоч чорта лисого, народ проголосує за чорта лисого", - сказав Бєлковський.

Він пояснює це тим, що в Росії історично є два базових сценарія зміни влади.

"Це династична спадкоємність від батька до сина, і з точки зору народу це дозволяє голосувати за нього як за легітимного правителя, тому що сенс президентських виборів у Росії — це референдум про довіру тій владі, яка сформована до виборів. І другий варіант — це революція. Третього варіанту зміни влади за всю її історію не було", - сказав політолог.

Як повідомляв "Апостроф", на думку Бєлковського, у президента Росії Володимира Путіна "синдром нав'язливого повторення".