RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про фейковiсть проекту "Новоросія"

Російський політолог Гліб Павловський заявив, що проект "Новоросія" існував тільки в блогах і соціальних мережах.

Про це Павловський розповів в ефірі Эха Москвы.

Він прокоментував досить швидке звільнення Савченко і заяви Кремля про те, що Росія не заперечує, щоб ДНР і ЛНР повернулися до складу України з гуманістичних міркувань.

"Те і означає, що сказано, що з гуманістичних міркувань Росія хотіла б закінчити. З гуманістичних, загалом кажучи, для керівництва міркувань Росія хотіла б забути цей сон", — вважає Павловський.

"Розумієте, ніщо не доведено до кінця. Взагалі у нас нічого взагалі, як правило, до кінця не доводиться. Тому не можна сказати, що проект. Який проект? Проекту не було", — заявляє політолог.

"Проект Новоросія існував у блогах та в соціальних мережах, а ніякого проекту не було. Це були наслідки втрати керованості з боку вищої влади. Сьогодні про інше йдеться. Ось, показана широка готовність торгуватися по широкому колу питань. Суверенітет в це не входить. Але що таке? На суверенітет, адже, запиту-то немає особливо. Тому вже тут... А одночасно йде, звичайно, йде робота в Україні, я думаю, з вибудовування системи впливу. І насправді, найкраща робота — це просто деякий час нічого не робити, дати їм діяти самостійно", — вважає Павловський.

На його думку, Путін нічим не управляє.

"Та господь з вами! Чим керує президент? Я не знаю, про що говорить сьогодні, а тоді, в 2014 році те, що відбувалося в Україні, де Росію втягнули як учасницю, причому навіть не на перших ролях. Там це вийшло так, що російські збройні сили брали участь, як би, серед, як один з учасників з одного боку. Це взагалі не слід робити таким державам", — переконаний політолог.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лідер російських націоналістів Дмитро Дьомушкін розповів, що план Кремля по створенню так званої Новоросії" на сході України провалився після відмови визнавати Донбас частиною Росії.