RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Блогер з Криму написав про жахи на півострові після його анексії

Кримський блогер Олександр Гірський розповів про страшні речі, які відбуваються в окупованому Росією Криму.

Його розповідь опублікувало Ехо Москви.

"У Криму відбуваються зараз страшні речі, які я не міг уявити собі ще недавно. Але останньою краплею стали сьогоднішні події в Алушті, де місцева поліція показала у всій красі, як вона може заткнути рот народу. 4 червня громадяни повинні були зібратися на мітинг. Причина проста. На алуштинській набережній вирішили заробити бабла. Звичайна історія. Підігнали трейлери з атракціонами і шалманів. Але співробітники поліції не хотіли про це чути. Їм була поставлена чітка задача не допустити народного обговорення цього неподобства. Місцеві жителі і туристи вкрай обурені тим, що тепер до моря не підійти, його просто не видно за всіма цими забудовами та атракціонами. Розпочався поліцейський свавілля. Депутата і людей почали хапати і кидати каміння в поліцейську машину. Жінки з дітьми і пенсіонери намагалися захистити свого депутата, якого почали жорстко крутити і лупити", — пише блогер.

"А ось це відео з селища Курортне, де місцевий бай з санаторію "Кримське Примор'я" перекрив прохід до моря. Я писав про це. Місцеві жителі написали десятки заяв, а результату немає! За те, що мешканці обурюються цим і почали скаржитися в усі місцеві органи влади, директор підприємства оголосив туалетний терор, запропонувавши їм "срати в кишеню", погрожуючи не тільки відключити будинки від каналізації, яка знаходиться на території санаторію, але почалися й фізичні погрози розправи над активістами і тими, хто обурюється!!! Знову лихі 90-ті???? Гірше, тепер прикриваються російськими законами!!! Це давня історія, але в цьому році вона отримала розвиток. Власник санаторію заварив ворота, обніс колючим дротом, измазал солідолом прути, прикрившись антитерористичним паспортом. А ось так жителям і гостям курорту пропонується ходити до моря..... Подивіться, це повний бєспрєдєл", — закликає блогер.

"Путін, кримчани вірили в Росію, але подивися що відбувається!!! Ну немає сил більше мовчати!!!! Ми втратили довіру кримчан, саме про це мені регулярно говорять і пишуть сотні людей, кримчан, які не можуть добитися справедливості. Вони вірили в Росію!" — зазначає кримчанин.

"А ось історія на закуску. Я писав про те, як ми відстоюємо перлини Криму – Тиху бухту, Лисячу бухту і Атлеш від кривавих планів Мінистерства екології. Пост набрав сотні тисяч переглядів!!! Потужна хвиля протесту громадськості проти планів Мінекології, проти непродуманих тендерів, які вони оголосили на розробку цих місць, обернулася тим, що на зустрічі в Коктебелі співробітників Мінекології з мешканцями та активістами ми отримали гарантії, що тендери скасують, проведуть громадські слухання, куди запросять активістів, що Мінекології бере на себе зобов'язання до прийняття підсумкового рішення прибирати і охороняти природні об'єкти. Все це було сказано під камери в присутності сотень людей. Ми готові були на діалог, ми готові були пропонувати і допомагати, але місцевий міністр екології та природних ресурсів Нараїв на наступний день доповів Сергію Аксьонову абсолютно хибну і перевернуту з ніг на голову інформацію, обмовив громадськість, навешал ярликів, в тому числі і на мене, звинувативши у всіх тяжких", — розповів Гiрський.

"Розуміючи, що поставлені йому кимось плани горять, використовуючи службове становище, він на радіостанції "Супутник", місцевих ЗМІ, на прес-конференції в Радміні Криму оббрехав всіх нас. Ну от як так можливо? Народ обурений і готовий протестувати проти свавілля даного чиновника, який точно не міністр екології, а чиновник з природних ресурсів, точніше їхнього розподілу. На зборах в Коктебелі за недовіру до нього проголосували сотні людей, а він все плаває!!!! А рада Міністрів мовчить!!!Ну от як так!!!???? Я написав відкритого листа Сергію Валерійовичу Аксьонову, його підтримали тисячі людей!!!! Сергій Валерійович, народ чекає об'єктивного розслідування ситуації!" — пише кримчанин.

"Путін, ми втрачаємо найважливіший ресурс — довіру до людей, довіру кримчан, які вірили, що з поверненням у Росію вдасться перемогти те беззаконня, яке було при Україні. Але немає. Ми бачимо тепер чудеса і беззаконня іншого порядку. Путін, спаси Крим від місцевих бандитів і шахраїв. Путін, ми втратили Крим!! Майже втратили. До прірви один крок. Хіба заради цього люди терпіли всі ці блокади і позбавлення, що б їх лупили і палили місцеві чиновники??? Скажу більше, що поступово знищують всіх тих, хто говорить і захищає Крим від шахраїв. На мою адресу постійно лунають погрози і пішла найпотужніша хвиля дискредитації. Я написав заяви в Прокуратуру, МВС, ФСБ за конкретними фактами, але де реакції? Або вони можуть тільки мирних громадян ганяти і крутити руки?" — запитує кримчанин.

"Упевнений, в Криму потрібні тотальні перевибори, тотальна люстрація, потрібно звільнятися від старих уркаганів, якi просто зливають Росію, тут у нас в російському Криму. Це крик душі від того неподобства, з яким я особисто стикаюся щодня. Як бути далі? За вікном світанок, дощитиме. Які неприємні сюрпризи готує нам день прийдешній? Путін, ми боремося з шахраями, але наші сили тануть", — зазначає блогер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній спікер штабу сил АТО Леонід Матюхін висміяв відеозапис, на якому учасники протестного мітингу на центральній набережній окупованій Росією Алушти намагаються відбити у поліцейських так званого депутата міськради Павла Степанченко.