RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Фільм про бойовиків Донбасу: у мережі вказали, як низько впав відомий режисер

У мережі відзначили моральне падіння відомого російського кінорежисера, сценариста і продюсера, народного артиста Росії, а також заступника голови комітету Держдуми з культури Володимира Бортка, який хотів зняти фільм про бойовиків ДНР і ЛНР.

Про це пише блогер під ніком Циля Зингельшухер на своїй сторінці в Facebook.

"Російський фонд кіно відмовився виділити фінансування кінорежисерові Володимиру Бортко на створення фільму "Вбивство міст". Судячи по трейлеру і відомої громадянської позиції цього діяча мистецтва — явно антиукраїнського. Як вказує сам Бортко в коментарях "... у зв'язку з відсутністю потенціалу для успішного комерційного кінопрокату". Типова збочена скрепная логіка — погано не те, що фільм став би банальним продовженням оскаженілою пропаганди війни РФ проти України, розв'язаної, фінансованої і підтримуваної Кремлем, а те, що на цій "кине" просто не вийде заробити бабла", — зазначає блогер.

"Природно, крім розумово обмеженою і невибагливою російської телевизоро-залежної публіки, яка ковтає без розбору будь-яку маячню, вигадану в їх паралельної інформаційної реальності, подібний нео-імперський "екшн" не втюхати більше нікому. А такий глядач готовий споживати подібне тільки безкоштовно. Шкода Бортко. Так низько впасти. Адже дуже талановиті раніше роботи робив. Про перемогу Преображенських. А зараз захотілося заспівати тріумф Шарикових", — підсумовує Циля Зингельшухер.

Як повідомляв "Апостроф", Бортко поскаржився на відмову урядового Фонду кіно виділити фінансування на зйомку фільму про бойовиків ДНР і ЛНР.