RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Росії розкрили особливості водіїв Путіна

У Росії розповіли, як готують водіїв для президента РФ Володимира Путіна.

Про це пише Lenta.ru.

У Федеральній службі охорони (ФСО) журналістам пояснили, як готують водіїв перших осіб РФ. Кандидат проходить серйозний психофізіологічний відбір та тренінг з водіння в екстремальних умовах. Довгий час йому належить працювати водієм в оперативному підрозділі ФСО. А потім отримати досвід водія машини супроводу. І вже після цього можна претендувати на посаду шофера президента або прем'єра. В цілому такий процес займає від семи до п'ятнадцяти років.

Водіїв у президента РФ більше десяти. Вони професіонали високого класу, але раз на тиждень тренуються. В обов'язковий комплекс входить стрільба під час руху, водіння на тренажері, що імітує лід, водну перешкоду і вибух. Розповідають, що після кожноuj такого тренування водії втрачають у вазі по кілька кілограмів.

Робочий день водіїв починається з медогляду, інструктажу і розбору останніх ДТП в Москві. В аварії вони потрапляють вкрай рідко. Правда, зіткнутися з іншою машиною їм складно, адже кортеж Путіна, як правило, мчить по порожніх дорогах.

Як повідомляв "Апостроф", головним розробником та постачальником компонентів для машини "Кортеж", призначеної для перевезення російського президента та інших перших осіб держави, буде австрійська компанія Magna, а російське участь у проекті не перевищить 20-25%. Машини "Кортеж" будуть введені в експлуатацію в кінці 2017 або на початку 2018 року. Всього в лінійці "Кортеж" будуть чотири типи автомобілів: лімузин, седан, позашляховик і мінівен.