RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Путіна дали пояснення з приводу Януковича

Генеральна прокуратура РФ відмовила Україні у видачі збіглого екс-президента Віктора Януковича, запит на екстрадицію якого надійшов російським властям в лютому 2015 року.

Про це стало відомо з відповіді російської прокуратури виданню РБК.

У відповіді йдеться, що Генпрокуратура РФ вважає кримінальне переслідування Януковича в Україні політично мотивованим.

"Клопотання про екстрадицію Януковича було залишено без виконання "в силу ст. 3 Європейської конвенції про видачу 1957 року", - пояснили у відомстві.

У цій статті прописані підстави, які дозволяють відмовити тій чи іншій державі у видачі громадянина з політичних мотивів. У конвенції зазначено, що країна не видає громадянина іншої країни, якщо вважає його кримінальне переслідування політично вмотивованим. Також сторона, до якої надсилають запит, відмовляє у видачі, якщо вважає, що прохання про видачу у зв'язку із звичайним кримінальним злочином насправді було зроблене, щоб покарати людину через її расу, релігію, національність чи політичні переконання або якщо становищу людини може бути завдано шкоди з будь-якої з цих причин.

Як повідомляв "Апостроф", адвокат Віталій Сердюк заявив, що його підзахисний, екс-президент України Віктор Янукович не зміняв українське громадянство на російське.