RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії пояснили холодний розрахунок Савченко

Російський політолог Станіслав Белковський упевнений, що народним депутатом Надією Савченко рухає холодний розрахунок, а не недосвідченість або "рука Кремля".

Про це він сказав в ефірі Эхо Москвы.

"Звичайно, такого типу політик, а я політиків побачив багато на своєму віку, може діяти тільки в своїх інтересах, а не в чужих. Тому вона не російський шпигун, як би її окремі висловлювання не збігалися з бажаними для Володимира Путіна", - пояснив політолог, маючи на увазі заяву Савченко про те, що до переговорів по Донбасу слід допустити ватажків сепаратистів Захарченко та Плотницького.

За його словами, Савченко вже показала себе як розважливий політик, тому недооцінювати її політичний потенціал не варто.

"Причому, на відміну від тих спостерігачів і аналітиків, які схильні вважати, що Надія Савченко це така божевільна дама з палаючими очима. Немає цього. І 2 роки її перебування у в'язниці показали, що її політичні амбіції мають цілком виразний, раціональний вектор. І, власне, після виходу з тюрми вона показала, що абсолютно адаптивна – вона в кожній аудиторії говорить приблизно те, що ця аудиторія може і хоче почути. І, адже, не випадково ідея про ДНР і ЛНР, прямі переговори її як парламентера прозвучала не де-небудь, а в аудиторії радіостанції, яка багато в чому російськомовна і лояльна Росії. Там все Савченко каже там, де треба, і коли треба", - підкреслив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", скандальне інтерв'ю Савченко з'явилося у мережі 7 червня.

Раніше ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко пообіцяв убити Савченко, якщо той приїде на окупований Донбас для переговорів щодо обміну полоненими.