RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Відомий журналіст розповів, як пережити Путіна

Відомий російський журналіст Артемій Троїцький прокоментував поради росіянам політолога Станіслава Бєлковського, яким той пропонує жити поточним моментом, не замислюючись про минуле і, особливо, про майбутнє.

Про це Троїцький написав у своєму блозі на сайті радіо "Ехо Москви" у замітці "Як обезсмертити справу Путіна".

Журналіст перераховує, що росіянам радять також не звертати уваги на підлість влади та утиски тих, хто намагається їм протистояти; вести здоровий спосіб життя; обробляти свій садок і взагалі не паритися, охоче вдаючись до сну, сексу і улюбленої роботі.

"Так переможемо, і, може бути, навіть переживемо незмінюваного здоровячка ВВПутіна, клієнта сучасної медицини. Це навіть не напівзігнута "теорія малих справ", а пришита за мошонку до дивану "теорія нульових справ і тихого особистого облаштування". Щоб вона не виглядала зовсім нудно і убого, вигадник Станіслав запевняє, що це — оскільки більше робити нічого! — єдиний і неповторний шанс російського народу зайнятися самовдосконаленням і вирости ментально і духовно. Начебто, не жартує.

Якщо підійти до завдання глибоко і з повною самовіддачею, то мова йде про те, щоб перекувати мільйони наших громадян не то в ревних лютеран, не то в дзен-буддистів. А якщо глянути на справу трохи більш реалістично, то результатом процесу має стати повне розчинення неспокійних 15 відсотків в основній масі, яка і так не париться з приводу влади, майбутнього, прав і свобод інших фантомів, хоча і не обов'язково дотримується ЗСЖ.

Замовкнуть "крикуни і печальники", умиротворятся російські метання і настане у нас Швейцарія рабів і панів з щомісячним гарантованим делириумом по формулі не то "православ'я-самодержавство-народність", не то "робота-секс-здоровийсон". Чи це не волога мрія Президента і його напруженого Апарату?", - з іронією зазначив Троїцький.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог Станіслав Бєлковський оцінив ймовірність того, що президента РФ Володимира Путіна скинуть шляхом "палацового перевороту".