RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Лікар передрік Путіну порушення роботи мозку

Головний науковий співробітник російського Інституту проблем екології, еволюції ім. А. Н. Северцова РАН, голова правління Національного сомнологічного товариства Володимир Ковальзон передрік президенту РФ Володимиру Путіну порушення роботи мозку внаслідок недосипання.

Про це Ковальзон сказав НСН, коментуючи скаргу Путіна на те, що він мало спить.

"Позавчора спав чотири години, а цю ніч — п'ять годин. Недосипаю. О третій годині ліг тільки, а о восьмій уже прокинувся", — розповів Путін президенту Білорусі Олександру Лукашенку в ході робочого візиту до Мінську.

"У мене ця новина викликала занепокоєння. Ви знаєте, звичайно ж, я б порадив змінити режим, якщо це можливо. Це і в молодому віці важко, а в 63 роки при його навантаженні це просто загрожує порушенням здоров'я та когнітивної діяльності. Недосип — це вкрай небажана річ. Він може призвести до порушення роботи мозку. У людини може погіршуватися пам'ять, порушуватися кмітливість", — заявив сомнолог.

За словами Володимира Ковальзона, багато хвороб, у тому числі онкологічні, психічні та інші, виникаютьу зв’язку з порушенням сну або життєвого ритму.

"Зараз все більше і більше захворювань, які раніше зовсім не пов'язувалися з порушеннями сну та біологічних ритмів, тепер стали з ними пов'язуватися. Тривалі дослідження це показали. Навіть такі речі, як онкологія, психічні захворювання, неврологічні захворювання, порушення серцевої діяльності, у багатьох випадках можуть бути пов'язані з тривалими хронічними порушеннями сну", — зазначив Ковальзон.

Він упевнений, що в сучасному світі людині потрібно висипатися, тому що вона проводить багато часу за кермом і перед монітором на відповідальній роботі. За його словами, короткий сон вночі може призвести до неконтрольованого засипання вдень. Так, наприклад, на відкритті Олімпійських ігор у Сочі несподівано заснув прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в соцмережах висміяли фотографію з сумними президентами Росії та Білорусі Володимиром Путіним і Олександром Лукашенком, які стояли за спиною гарної дівчини, котра проходила повз них.