RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Путіна показали, чим збираються освоювати Арктику: опубліковані відео

У російському Санкт-Петербурзі на "Адміралтейських верфях" 10 червня спустили на воду дизель-електричний криголам проекту 21180 "Ілля Муромець".

Це перше за 45 років судно такого класу для російського військово-морського флоту, передає ТАСС.

В урочистій церемонії взяли участь начальник головного штабу ВМФ РФ віце-адмірал Андрій Воложинський, голова департаменту забезпечення держоборонзамовлення Міноборони РФ Андрій Вернигора та гендиректор "Адміралтейських верфей" Олександр Бузаков.

"Сьогодні після п'ятирічної перерви з цього похилого стапеля ми спускаємо новий корабель - криголам-постачальник з великими функціональними можливостями. Символічно, що 60 років тому на цьому стапелі був закладений атомний криголам "Ленін", - сказав Бузаков.

При цьому він запевнив, що "Ілля Муромець" буде здано вчасно. Очікується, що це відбудеться в 2017 році. А вже восени 2016 року, за його словами, "на цьому стапелі будуть закладені наступні кораблі для використання їх в арктичній зоні".

Як повідомляв "Апостроф", у травні в Санкт-Петербурзі спустили на воду підводний човен проекту 636.3 "Колпіно", який на Заході через невидимість на радарах називають "Чорною дірою".