RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Порошенка відреагували на путінський фейк про наступ бійців АТО на Донбасі

В адміністрації президента України спростували інформацію, що з'явилася в російських ЗМІ, про спроби українських військових в Донецькій області прорватися вглиб території, підконтрольній так званої ДНР.

Про це повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Інтерфакс-Україна.

"Це дезінформація, сили АТО залишаються на своїх позиціях, і лінія АТО залишається незмінною", — сказав Лисенко.

"Ми рекомендуємо не реагувати на такі інформаційні провокації", — зазначив він.

Раніше сьогодні ряд російських ЗМІ з посиланням на заступника командувача оперативного командування "Донецьк" так званої ДНР Едуарда Басурина повідомив, що минулої ночі українські військові зробили спробу прориву в глиб території ДНР.

"Сьогодні вночі ЗСУ здійснили спробу просунутися вглиб в районі Горлівки і з цією метою застосували артилерію і міномети для відволікання уваги", — сказав він на брифінгу і додав, що сили ДНР відбили атаку, в результаті чого "шість військовослужбовців України були вбиті і 12 поранені".

Нагадаємо, раніше в мережі опублікували нові відео боїв, які ведуть українські військовослужбовці з бойовиками ДНР на окупованому Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше так званий "заступник командувача корпусом міністерства оборони" ДНР Едуард Басурин заявив, що розвідка бойовиків нібито зафіксувала прибуття в зону АТО снайперів і коректувальників з Польщі та Сербії.